SABO project
sabo-work-hike-05.jpg

Hike

Hike

 

SABO was invited to rethink the Paris apartment of a young fashion designer looking to maximize her space. The design consist of several partition removals and the insertion of a multi function thick wall acting as stair, office, display, closet, fabric storage, natural and artificial light source or sliding partitioning. The porous furniture allows for natural light to reach a central corridor as well as framing views between the new bedroom and the living room.The swaying steps of an alternate tread stair celebrates the surrounding hills and climbing culture of Montmartre. In the kitchen, a mini vertical garden provides fresh aromatic herbs thanks to a mix of direct sun exposure and specialized artificial lighting. A steel countertop with custom integrated drainer is welded in place to stretch over 15 foot seamlessly. In contrast is a whimsy floor composed of a 25 natural rubber strips of 14 different colors.

L’agence a été invitée à réfléchir sur le réaménagement d’un appartement à Montmartre pour une jeune styliste souhaitant ajouter une chambre d’invité dans la mansarde d’un immeuble Haussmannien. Le projet propose d'abattre les cloisons existantes et de créer un meuble multifonction regroupant, escalier, bureau, présentoirs, penderie, rangements pour tissus, éclairage naturel et artificiel, porte coulissante, etc... Ce meuble, poreux, permet à la lumière naturelle d’arriver en second jour dans le couloir central de l'appartement, ainsi que de ménager des vues entre le salon et la chambre d’invité tout en préservant un certain niveau d’intimité. Cette épaisseur permet aussi d'établir un “sas” qui met la porte d’entrée de l’appartement à distance de l’espace principal. Les demi emmarchements de l’escalier, par “déhanchements” alternés, évoquent l’acte de gravir si caractéristique de Montmartre.

Location: Montmartre, Paris
Type: Residential
Client: Private
Size: 775 sf / 72 m²