SABO project
sabo-work-doehler-04.jpg

Doehler

Doehler

 

SABO project completed the gut renovation of a Brooklyn loft located in a former die casting factory built in 1913. Under the 12’-0” ceiling, a new 7’-8” datum is defined by the height of a series of new partitions, custom cabinets, glass enclosures and a new mezzanine. The vertical combination of opacities and transparencies manages privacy while bringing natural light to every single space. The new connections between rooms establishes a continuum that expands each space beyond its limits. The bathroom was designed around a diamond shaped ceramic tile that determines all dimensions including the apartment’s new datum. No less than 3 colors and 9 shades are combined in bold graphic patterns and gradients that wrap seamlessly around the walls and floor seemingly flooding the space.

Location: Brooklyn, New York
Type: Residential
Client: Private
Size: 1,333 sf / 124 m²